Reisen til Gøteborg gikk smertefritt. Den nye bilen gikk som en drøm.  Nokk om det, tilbake til konkurransene. Torsdag.: 

Dagen startet ikke helt som planlagt. Skulle være i hallen kl. 08.00 med brifing til parløpet kl. 09.00. Jeg hadde satt mobilen på vekk kl. 07.00 og armbåndsklokken på til 07.15. Det som ikke skulle skje skjedde L jeg forsov meg!

Jeg våknet klokken 10.30, og hadde verken hørt mobilen eller armbåndsklokken ringen. Typisk at dette skjer når ikke kona er med. J Jeg var i hallen kl. 11.15, og konkurransen var allerede i gang. Parløpet var ferdig, og klasse hopp 3 mellom var i gang med å konkurrere. Hund nummer 12 av 35 stod til start, og jeg hadde start nr. 30. (FLAKS). Jeg brifet banen fra sidelinjen, det var en ok bane med en del vanskelige hinder plasseringer. Lærte meg banen, men som alle vet er det ikke alltid nokk å kunne hinderplasseringer men også å finne riktig spor og egen plassering.

Løp nummer en Hopp 3

Da var min start kommet. Var en smule stresset, men følte att alt var under ”kontroll”. Cesar var liiiit utålmodig med å komme i gang, han tjuvstartet ikke men ga bon gaaaasssss. Vi skulle to hoppehinder rett frem, så 90˚ til venstre, Cesar sklei 2 meter rett frem før han fikk stoppet. Han klarte deretter riktig hoppehinder, og så var det inn i slalåmen. Cesar satt på nytt opp farten og stupte inn riktig, men igjen var farten alt for høy. Han sklei forbi pinne 2 og 3. (5 feil)Deretter (etter endelig og bli ferdig med slalåmen) gikk det bra noen hindre helt til en hoppkombinasjon hvor det ene hinderet lå trukket sideveis tilbake fra det andre, og vi skulle i mellom. Skulle trekke Cesar mellom hindrene, men Cesar sklei forbi. (5 nye feil) Resten gikk bra, men ikke på skinner.  Vi endte på 9 plass med 10 feil, og ca 50 % av utøverne disket.  Så, hva kan jeg si? Vi kom oss igjennom uten disk, så da etter denne starten kan man jo ikke klage.

Løp nummer to AG 3.

Fikk med meg brifingen HiHiHi. Banen var igjen satt bra. Her måtte man følge med i timen, eller som jeg ville ha sagt det på hundre dele. Det var masse hindre hundene kunne ta, men ikke skulle tas. Cesar var igjen TURBO! Han sklei rundt på banen som Bambi på isen. Vi fikk igjen problemer med slalåmen. Cesar tokk inngange, men ble litt ivrig mitt inni og skle på nytt forbi en pinne. Fikk også med oss en vegring, så vi endte på 11 plass med 10 feil.  Også her ble det en del disk. En kort oppsummering. En stresset Kjetil, og en TURBO Cesar. Sjekket potene til Cesar, og det var en del hår under. Kjøpte meg en billig hår kutter. 

Rett hjem på hotellet og barberte potene til Cesar. Klar for en ny dag. ????

DAG 2

Denne dagen skulle ikke bli i sengen. Jeg var oppe klokken 07.00, og var på plass i hallen kl. 08.00. I dag skulle de store hundene starte, så jeg hadde god tid J. Vi skulle starte med parløp agility. Skulle gå sammen en Svensk dame med en ung Shelty. Hun disket etter to hindre, så da var det bare å teste Cesar og tempo. Med nybarberte poter, og litt vann gjorde underverker. Cesar var også mindre stresset. Vi gikk et meget bra feilfritt løp. Det var 15 startende par, og ingen kom igjennom uten disk. Må si at denne banen var en klasse 4 bane, med mange feller. Var storfornøyd med et feilfritt løp.

Løp nummer en AG 3

Så skulle vi starte med agility 3 denne dagen. Banen var fin, og Petter skulle dømme.Vi startet som nummer 16. Cesar gikk som en fastlimt torpedo. Dette løpet var perfekt. Vi hadde kun stigen, hopp, hopp, slalåmen og tre hoppehindre igjen. Etter stigen skulle vi 90˚ til høyere. Bestemte meg for å ikke løpe for langt opp etter feltet, da jeg ville sperre for hoppehinderet, og mulig vise Cesar rett inn i slalåmen. (banetegninger kommer etter vært, så da blir det lettere å skjønne) Klarte ikke å få Cesar helt ned på feltet før han (eller jeg viste tegn) satt av gåre. Resten av banen gikk bra, men å ødelegge dette flotte løpet er vanskelig å tilgi. Vi hadde banens raskeste tid. Ca. 3,5 sekunder bedre en vinner. Jeg var sløv som ikke jobbet bedre på feltet. FANDEN HELLER !!!!. Dette var et internasjonalt stevne med STOR CERT. Vi endte på 8 plass.

Løp nummer to Hopp 3

Etter noen timer var skuffelsen litt over, og vi skulle pånytt starte. Denne gangen var det HOPP 3. Banen var fin, men med noen vanskelige rør innganger, og et hoppehinder og hjulet som var satt opp som en trang  L. De fleste valgte her å ta hoppehinderet, for så og føre hunden rundt og tilbake gjennom hjulet. (en feig løsning HIHI) De beste førte hunden over så imellom og gjennom hjulet. (minst 1 sekund å spare her hvis ikke hunden hoppet for langt ut etter hoppehinderet. De fleste som prøvde dette opplevde nokk dette. Cesar hadde her en fantastisk sving. Jeg viste Cesar i god tid før hoppehinderet at vi skulle gjøre en brå vending ved å løfte rolig opp motsatt hånd. Dette har jeg Eddie å takke for, (som mye annet). Vi har terpet på dette de siste treningene. Cesar gikk her som en limt rakett. Oppløpet var tre hoppehindre, så inn i et rør som lå buet som en u med inn og utgang til høyere og på langs med løps retning. Vi skulle inn i den nederste inngangen. Der var også et hoppehinder plassert rett mot i løps retning. Hoppehinderet var målhinder, og stod max 40 cm fra rør inngangen hundene skulle ta. Her ble det noen disk. (ikke så rart). Cesar hadde toppfarten inne, og jeg var redd han skulle hoppe rett frem og diske. Det skjedde heldig vis ikke J Jeg lå ca. 3 meter etter Cesar, og ropte GJENNOM og vred overkroppen mot høyere. Cesar stupte inn i røret, og kom ut av andre enden like fort. Da skulle vi bare over målhinderet som igjen lå rett ved siden av rør inngangen. Dette gikk bra. (Puh) Jeg viste da at dette ble ett vanskelig løp for di andre å slå. Det ble spennende å sitte og vente på de neste 30 deltagerne.

VI VANT! Vårt første svenske hopp cert også.  

Den nærmeste var 1,5 sekunder etter. Snittet var på 4-5 sekunder.

Banetegninger kommer etter hvert.

Slutt fra en fornøyd Cesar og matfar.

Reklame